Set For A Bigger And Even Better Show in Dubai

VisionPlus EXPO 2022

Set For A Bigger And Even Better Show in Dubai

The global optical business seems set for rebuilding and reclaiming lost ground. VisionPlus EXPO 2022 invites the optical world to come to Dubai for a true celebration of eyewear.

The maiden edition of VisionPlus EXPO established Dubai as a new destination for eyewear shows. It was among the few successful trade shows for the optical industry last year, attracting exhibitors from 16 countries and buyers from over 59 countries. This year the plan is to build on the success of the last edition and give all the participants a bigger show and even better experience with the second edition of the VisionPlus EXPO.

In terms of facilities and show quality, the event will continue to maintain the standards that one expects of Dubai and VisionPlus. Prominent international brands including ZEISS, Schneider, MEI, OptiSwiss, Minima, Lafont, Monogram, Stepper, Hello Kitty and Vision Rx have already confirmed their participation in the upcoming edition. 

What can participants expect?

VisionPlus EXPO 2022 would give the optical trade community a chance to capitalise on Dubai’s unbeatable centralised location, world-class infrastructure, and the influx of business and leisure travellers. This opportunity to be a procurement hub for an international audience will further strengthen the position of Dubai as a destination to reinvent all businesses including the optical trade.

A year-long promotion campaign is planned, targeting a bigger attendance from the regional markets, extending to the entire Middle East & Africa region, and South Asian markets including the Indian subcontinent going up to Singapore and Malaysia. Exhibitors can expect more coverage in terms of promotions for their participation, and take their brand message to all potential buyers, in advance.  They will get a chance to connect with prospective buyers, build stronger networks and even learn from their peers. 

Besides the business aspect, VP Academy — a CME accredited knowledge sharing platform that would be hosted at the exhibition. This edition will also have a special featured area — Project Eyewear, to showcase upcoming eyewear designers. Visitors who are looking for that ‘something different’ would definitely love this. ​​And of course, VP Awards (Arabia) remains a big draw, as a celebration of eyewear business in the MENA region.

So get ready to celebrate the best in eyewear! Block your calendars for 19-20-21 October 2022

 • Exhibitors from across the globe are expected to showcase the latest in eye care technology and eyewear fashion
 • Visitor campaign slated to reach out to optical buyers from 70+ countries
 • Knowledge sharing sessions, rewards and recognition for brands, and networking with the stalwarts of the optical trade
 • And a lot more…
“Our vision for 2022 is quite simply to help the optical industry grow back to its full potential. And that starts with bringing the industry together on one platform which is convenient for everyone, and conducive for business and networking. VisionPlus EXPO at Dubai offers all of this.”
Mr.Siraj Bolar, CEO of FourPlus Media.

فيجن بلس اكسبو 2022: استعد لحدث أكبر وأفضل في دبي

فيجن بلس اكسبو 2022:
استعد لحدث أكبر وأفضل في دبي

تبدو شركات البصريات العالمية مستعدة لتستعيد وتبني من جديد ما فقدته من أرض خلال أزمة الجائحة. يدعو فيجن بلس اكسبو 2022 عالم البصريات للحضور إلى دبي من أجل احتفال حقيقي بالنظارة.

رسخت النسخة الأولى من فيجن بلس اكسبو مكانة دبي باعتبارها وجهة جديدة لمعارض النظارات. كان المعرض واحدا من معارض تجارية قليلة لصناعة البصريات حققت نجاحا في العام الماضي، واجتذب عارضين من 16 دولة ومشترين من أكثر من 59 دولة. خطة هذا العام هي البناء على نجاح النسخة الماضية ومنح كل المشاركين معرضا أكبر وتجربة أفضل مع النسخة الثانية من فيجن بلس اكسبو.

ومن حيث التسهيلات وجودة المعرض، سوف يواصل المعرض الحفاظ على المعايير التي يتوقعها الجميع من دبي ومن فيجن بلس. وقد أكدت بالفعل علامات تجارية عالمية بارزة، ومنها زايس، شنايدر، ميي، أوبتي سويس، مينيما، لافونت، مونوجرام، ستيبر، هاللو كيتي وفيجن آر اكس، مشاركتها في النسخة القادمة.

ما الذي يمكن أن يتوقعه المشاركون؟

سوف يمنح فيجن بلس اكسبو 2022 مجتمع تجارة البصريات فرصة لتحقيق أقصى استفادة من موقع دبي المركزي الذي لا يضاهى، البنية التحتية العالمية المستوى وتدفق المسافرين من أجل العمل والترفيه. هذه الفرصة لتكون دبي مركزا عالميا للشراء للجمهور العالمي سوف تعزز بشكل أكبر مكانة دبي كوجهة لإعادة ابتكار كل الأعمال بما في ذلك تجارة البصريات.

وقد تم التخطيط لحملة ترويجية لمدة عام تستهدف الوصول إلى حضور أكبر من الأسواق الإقليمية، تمتد إلى كل منطقة الشرق الأوسط وأفريقيا وأسواق جنوب آسيا بما في ذلك شبه القارة الهندية وصولا إلى سنغافورة وماليزيا. يمكن للعارضين مقدما ومن الآن أن يتوقعوا المزيد من التغطية من حيث الحملات الإعلانية حول مشاركاتهم وتوصيل رسالة علاماتهم إلى مشترين محتملين. كما يحظى العارضون بالفرصة للتواصل مع مشترين محتملين، بناء شبكات اتصالات أقوى وبل وحتى التعلم من أقرانهم.

وفضلا عن جانب الأعمال، هناك أكاديمية فيجن بلس – المعتمدة من التعليم الطبي المتواصل، والتي تمثل منصة لتقاسم المعرفة يتم استضافتها هذا العام أيضا في المعرض. كما تتميز هذه النسخة بمساحة خاصة متخصصة – مشروع النظارة، لعرض انتاج المصممين الناشئين في صناعة النظارات. الزائرون الباحثون عن “الشيء المختلف” سوف يحبون هذه المساحة بالتأكيد. وبالطبع، تظل جوائز فيجن بلس (العربية) هي عامل الجذب الكبير، باعتبارها احتفالا بشركات النظارات في منطقة الشرق الأوسط وشمالي أفريقيا.

لذلك، استعد للإحتفال بأفضل ما في النظارة! احجز مواعيدك لأيام 19 – 20 – 21 أكتوبر 2022

  • من المتوقع أن يشارك العارضون من أكثر من 25 دولة لعرض الأحدث في تكنولوجيا رعاية العين وآخر صرعات النظارات.
  • من المقرر أن تصل حملة الزوار إلى مشتري البصريات من أكثر من 70 دولة
  • جلسات تقاسم المعرفة، جوائز وتقدير للعلامات والتواصل وإقامة علاقات وثيقة مع كبار الأسماء في تجارة البصريات
  • وغيرها الكثير…
“رؤيتنا لمعرض 2022 هي ببساطة مساعدة صناعة البصريات على النمو مجددا لتحقيق كامل إمكاناتها. وهذا يبدأ بجمع أقطاب الصناعة معا في منبر واحد يكون مناسبا وملائما للجميع، ويقود إلى الأعمال والتواصل. فيجن بلس اكسبو في دبي يوفر كل هذا.”
السيد سراج بولار ، الرئيس التنفيذي لشركة FourPlus Media.